Groen Stadshagen Dieren Spelen Natuur Natuur Bloemen Babies buiten Samen vissen

Avontuurlijke natuurtuin

De 850 m2 grote tuin wordt ingericht in samenwerking met Reinate Bruins, van Ik&Buiten. Reinate is gespecialiseerd in buiten spelen in natuurtuinen binnen de kinderopvang en basisscholen. In onze tuin vind je bijvoorbeeld fruitbomen en fruitstruiken, een moestuin, veel plekken om je te verstoppen in bosjes, klimbomen, een waterpomp met een water/zand speelplek en een heuvel met een grote en een kleine glijbaan. Maar ook doeken om hutten te kunnen bouwen en konijnen, cavia's en kippen om te verzorgen. Voor de allerjongste kinderen tot 1 jaar is een apart gedeelte ingericht in de tuin.
Eten en drinken doen we zo veel mogelijk buiten. Aan de achterkant tegen de groepsruimtes aan staan de buitenbedjes voor de kinderen van het kinderdagverblijf die overdag slapen. Maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om binnen in de slaapkamer te slapen. Vooraf overleggen we met je wat je hierin wenst. 

De oudste kinderen van de buitenschoolse opvang (7-12 jaar) hebben hun eigen gedeelte in de grote tuin. Daar bevindt zich naast al het genoemde bij het kinderdagverblijf ook een vuurplek waar kinderen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers vuur leren maken en bijv. soep leren maken boven vuur. Tevens is er een timmerplek. voor de oudere kinderen vanaf 7 jaar met zwemdiploma's (en na toestemming van ouders) is er een doorgang naar de achtergelegen sloot. In de sloot ligt onze roeiboot klaar om avontuur te beleven op het water!